Windsurfzeil

Van hoog naar laag sorteren

69 Artikel(en)

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

69 Artikel(en)

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Op zoek naar een windsurfzeil? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij bieden een ruim assortiment zeilen aan voor een scherpe prijs! Begin je net met windsurfen of ben je een fanatiekeling? Wij hebben voor iedere windsurfer een geschikt windsurfzeil, van allround zeilen tot speed zeilen en wavezeilen.

Hoe werkt een windsurfzeil?

Een windsurfzeil is niet zomaar een windvanger, de bolle kant van het zeil zorgt voor een splitsing van de wind. Een deel gaat dan langs de bolle kant, de lijzijde, van het windsurfzeil, het andere deel gaat via de holle zijde, de loefzijde. Er wordt een langere afstand afgelegd door de luchtstroom die langs de lijzijde gaat, maar komt toch op het zelfde moment samen met de andere luchtstroom. Dit komt doordat de luchtstroom die via de lijzijde gaat sneller stroomt dan de luchtstroom aan de loefzijde. Dit zorgt aan de lijzijde van het windsurfzeil voor een lagere luchtdruk.

Een windsurfzeil voor iedereen

Ben je een echte snelheidsduivel? Dan is een camber windsurfzeil wellicht iets voor jou! Deze zeilen hebben een boller profiel en kunnen daardoor sneller planeren. Doe je liever gekke stunts uithalen, dan is een freestyle of een wave windsurfzeil een betere keuze. Deze zijn wat steviger gebouwd om crashes op te kunnen vangen. Ook heb je met deze zeilen meer wendbaarheid en kan je makkelijk golfrijden en freestyle tricks doen zonder dat het zeil teveel druk heeft of te lomp aanvoelt.

Een windsurfzeil voor de beginner is vaak makkelijker op te tuigen en heeft een betere handeling op het water. Deze zeilen geven niet veel snelheid, maar geven wel zekerheid. Om zoveel mogelijk scheuren in het monofilm tegen te gaan is een windsurfzeil voor beginners steviger in het onderste gedeelte van het zeil.

Méér dan alleen een windsurfzeil

Een windsurfzeil alleen is niet genoeg om te kunnen windsurfen, hier zijn meerdere spullen voor nodig. Voorbeelden van deze spullen zijn een Windsurfboard, Windsurf giek, Windsurf mast, Windsurf trapeze en een Mastverlenger. Ook voor de nodige Protectie voor tijdens het windsurfen ben je bij watersporters.com aan het juiste adres. Er staat een ruim assortiment aan Helmen en Impact vests online. Ook de Westsuits en de Waterdichte tassen zijn erg mooi en van een goed kwaliteit!

Bestel nu je windsurfzeil!

Waarom watersporters.com? Bij ons heb je je bestelling snel in huis! Niet tevreden over de bestelling? Dan kun je gebruik maken van de 14 dagen retourrecht.

Meer nodig dan een windsurfzeil? Je kunt bij ons ook terecht voor een Windsurfgiek of een Windsurfmast