Windsurfboard

JP Australia Windsurfboard Thruster Quad Pro 2017-84

€ 2.399,00 € 1.679,00

JP Australia Windsurfboard Ultimate Wave Pro 2022-75

€ 2.599,00 € 1.499,00

JP Australia Windsurfboard Wave Slate Pro 2020-87

€ 2.499,00 € 1.299,00

Van hoog naar laag sorteren

74 Artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Van hoog naar laag sorteren

74 Artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Watersporters.com verkoopt windsurfboards van de merken Neilpryde en JP Australia. Het merk Neilpryde is afkomstig uit Hong Kong en ze focussen zich op producten van premium kwaliteit, stijl en hoge performance. JP australia is vernoemd naar Jason Polakow, de voormalig wereldkampioen windsurfen en het gezicht van het merk. JP Australia is een eersteklas merk met een ruim aanbod met meer dan 30 verschillende windsurfboards.

Welk type windsurfboard is voor jou het meest geschikt?

Het gaat hier vooral om wat je wilt doen met een windsurfboard. Wil je op de golven af? Dan is een waveboard de juiste keuze. Ga je liever freestylen op vlak water? Dan heb je een freestyle board nodig. Er zijn ook wave-freestyle boards die zowel goed in de golven varen als op vlak water. Houd je van snelheid, ga dan voor een freeride board! Als laatste zijn er ook nog freerace boards, deze hebben een sportief vaargedrag, maar zijn vergeleken met slalom boards comfortabeler.

Voor beginners zijn er allround boards, deze zijn vaak voorzien van een zwaard. Professionals gebruiken veelal race of slalom boards, dit zijn echte racemonsters. Windsurfen en SUP combineren kan met een windsup board.

Constructie van een windsurfboard

Een windsurfboard is te verkrijgen in verschillende bouwconstructies: >

 • Full carbon
  Carbon is een zeer licht, stijf en prijzig materiaal. Het vaargevoel van een carbon board is vele male beter. Maar de boards zijn wel iets kwetsbaarder dan zwaardere varianten.
 • Woodsandwich
  Deze constructie is meer dan toereikend voor de meeste windsurfers en is net wat zwaarder dan een windsurfboard van full carbon.
 • ASA
  Een windsurfboard voor beginners wordt vaak in ASA gemaakt in verband met de slagvastheid en worden gecombineerd met een zacht EVA-deck. Dit soort windsurfboard is zwaarder, veel sterker en daarnaast ook goedkoper.

Maak jouw windsurf uitrusting compleet

Natuurlijk is een windsurfboard alleen niet genoeg, er zijn nog andere producten nodig om jouw set compleet te maken. Hieronder vindt je een overzicht van de categoriën. Kijk dus vooral even rond en stel jouw windsurf set samen!

Daarnaast bieden wij ook de nodige Windsurf protectie aan. Deze bestaat uit Helmen en Impact vests. Verder zijn onze Waterdichte tassen en Wetsuits erg populair!

Het volume van een windsurfboard

Het absolute draagvermogen van een board wordt weergegeven door middel van een volume. Lichte en geoefende windsurfers letten vooral op de breedte van een board, wat iets zegt over de inzetbereik en het planeervermogen. Wat zwaardere windsurfers zullen meer op het volume van een board moeten letten.

Bezit je al over een windsurfboard? Kijk dan hier voor een Windsurfzeil of een Supboard