Filter
merk
Modeljaar

Windsurf mast

Van hoog naar laag sorteren

7 Artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

7 Artikel(en)

Op zoek naar een windsurf mast om te kunnen windsurfen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij bieden de laagste prijs, snelle levering en 14 dagen retourrecht! Begin je net met windsurfen of ben je een fanatiekeling? Wij hebben voor iedere windsurfer een geschikt windsurf mast voor een scherpe prijs!

De functie van een windsurf mast

De mast zorgt voor het houden van het profiel in het zeil. Een windsurf mast beweegt op het water met name zijwaarts. Het zeil buigt hierbij mee en ontspant waardoor het meer profiel krijgt. De mate van de mastbuiging bepaalt of er meer of minder profiel in het zeil opgebouwd wordt. Maar de buiging van de windsurf mast zorgt ook voor waar het drukpunt zit en vooral waar deze met vlagen heen gaat.

RDM of SDM windsurf mast?

Een RDM mast is een mast met een kleinere diameter, 33mm. Deze worden met name gebruikt met het wavezeilen. Voor deze masten wordt vaak een grotere wanddikte gebruikt waardoor ze sterker zijn. Een SDM windsurf mast heeft een diameter van 48mm en wordt meestal gebruikt met freeride en slalom zeilen. Deze masten geven een directer gevoel.

Buigingscurve

Als het gaat om de buigingscurve dan zijn er drie verschillende typen te onderscheiden:

  • Flextop
    Deze windsurf mast heeft meer buiging in het bovenste gedeelte dan in het onderste deel.
  • Constant curve
    Een mast met een constant curve buigt over de hele lengte.
  • Hard top
    Bij de windsurf mast met een hard top is de mast aan de bovenkant stijver dan de onderkant.

Hoeveel stabiliteit en controle heb je nodig?

Op basis van het zeil dat je gaat varen kies je het carbon percentage van de windsurf mast. Bij een freeride zeil heb je geen hoog carbongehalte nodig, maar met race zeilen juist weer wel. De voordelen van een hoger carbon percentage is de stabiliteit, betere controle over het zeil en het minder zware gewicht.

Heb je nog niet alles bij elkaar om te gaan windsurfen? Kijk dan verder naar bijvoorbeeld een Boardbag of Windsurfzeil