Windsurf mast

NeilPryde Windsurfmast TPX100 SDM 430

€ 849,00

NeilPryde Windsurfmast TPX100 SDM 460

€ 949,00

NeilPryde Windsurfmast TPX100 SDM 490

€ 999,00

Van hoog naar laag sorteren

34 Artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

34 Artikel(en)

Op zoek naar een carbon windsurf mast om te kunnen windsurfen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij bieden de laagste prijs, snelle levering en 14 dagen retourrecht! Begin je net met windsurfen of ben je een fanatiekeling? Wij hebben voor iedere windsurfer een geschikte windsurf mast voor een scherpe prijs!

De functie van een windsurf mast

Een carbon windsurf mast zorgt voor het houden van het profiel in het windsurfzeil. Een windsurf mast beweegt op het water met name zijwaarts. Het windsurfzeil buigt hierbij mee en ontspant waardoor het meer profiel krijgt. De mate van de mastbuiging bepaalt of er meer of minder profiel in het windsurfzeil opgebouwd wordt. Maar de buiging van de windsurf mast zorgt ook voor waar het drukpunt zit en vooral waar deze met vlagen heen gaat.

RDM of SDM windsurf mast?

Een RDM windsurf mast is een carbon mast met een kleinere diameter, 33mm. Deze worden met name gebruikt met het wavezeilen. Voor deze windsurf masten wordt vaak een grotere wanddikte gebruikt waardoor ze sterker zijn. Een SDM windsurf mast heeft een diameter van 48mm en wordt meestal gebruikt met freeride en slalom zeilen. Deze windsurf masten geven een directer gevoel.

Buigingscurve

Als het gaat om de buigingscurve dan zijn er drie verschillende typen te onderscheiden:

  • Flextop
    Deze windsurf mast heeft meer buiging in het bovenste gedeelte dan in het onderste deel.
  • Constant curve
    Een mast met een constant curve buigt over de hele lengte.
  • Hard top
    Bij de windsurf mast met een hard top is de mast aan de bovenkant stijver dan de onderkant.

Assortiment buiten een windsurf mast

Watersporters.com biedt buiten de carbon masten natuurlijk ook nog andere windsurf producten online aan. Voorbeelden hiervan zijn Windsurfboards, Windsurfzeilen, Windsurf gieken, Windsurf masten, Windsurf trapezes en Windsurf boardbags. Ook is het de moeite waard om ons assortiment aan Waterdichte tassen en Waterdichte hoesjes te bekijken. Voorbeelden hiervan zijn de Waterdichte rugzak, Telefoonhoesjes en Tablet hoesjes.

Hoeveel stabiliteit en controle heb je nodig?

Op basis van het windsurfzeil dat je gaat varen kies je het carbon percentage van de windsurf mast. Bij een freeride zeil heb je geen hoog carbongehalte nodig, maar met race zeilen juist weer wel. De voordelen van een hoger carbon percentage is de stabiliteit, betere controle over het zeil en het minder zware gewicht.

Heb je nog niet alles bij elkaar om te gaan windsurfen? Kijk dan verder naar bijvoorbeeld een Wetsuit of Matrasvlieger.