Windsurf giek

NeilPryde Windsurf Giek X-A 2021-140

€ 219,00

NeilPryde Windsurf Giek X-A 2021-165

€ 229,00

NeilPryde Windsurf Giek X-C 2022-140

€ 1.049,00

Van hoog naar laag sorteren

18 Artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

18 Artikel(en)

Op zoek naar een windsurf giek om te kunnen windsurfen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden een ruim assortiment windsurf gieken aan voor een scherpe prijs! Begin je net met windsurfen of ben je een fanatiekeling? Wij hebben voor iedere windsurfer een geschikte windsurf giek. Watersporters.com biedt de laagste prijs, snelle levering en 14 dagen retourrecht!

Een windsurf giek kopen?

Als je een windsurf giek gaat kopen is het verstandig om op de volgende dingen te letten:

  • De stijfheid van de windsurf giek
    Voor een betere controle over je zeil is een stijve giek een goede keus. Het materiaal van de giek bepaald mede de stijfheid van de giek. Aluminium gieken zijn qua prijs voordeliger en zijn wat minder stijf. Dan zijn er ook nog full-carbon gieken, deze zijn lichter en vooral stijver. Als laatste zijn er ook nog zogenaamde hybride gieken verkrijgbaar, hier is het achterste stuk van carbon.

 

  • De diameter van de giek
    Er zijn verschillende maten windsurfgieken verkrijgbaar. De windsurfer met meer ervaring gaat vaak voor een windsurf giek met een diameter van 29mm. Dit geldt ook voor windsurfers die een direct gevoel willen hebben met het windsurfzeil. De beginners of windsurfers met kleinere handen nemen vaker een windsurf giek van 26mm.

 

  • De lengte van de giek
    Deze wordt mede bepaald door de zeilmaten die je van plan bent om met de windsurf giek te gebruiken. Deze kan weleens variëren door het gebruik van een andere mast. Je kunt voor je windsurf giek een verlenging aanschaffen. Hierdoor kan je je giek in lengte verstellen, let wel op, want hoe langer de verlenging, des te minder stijf de giek wordt.

Collectie buiten Windsurf giek

De windsurf giek collectie is uiteraard niet het enige wat wij van Watersporters.com aanbieden. Er staat onder andere een erg mooi en ruiim assortiment aan windsurf producten online. Voorbeelden hiervan zijn Windsurfboards, windsurfzeilen, windsurf masten, windsurf boardbags, helmen en impact vests. Ook onze Waterdichte rugzakken en Waterdichte telefoonhoesjes zijn van een hoge kwaliteit en de moeite waard om eens te bekijken.

Heb je nog niet alles bij elkaar om te gaan windsurfen? Kijk dan verder naar bijvoorbeeld Waterdichte tassen of Wetsuits.