Windsurf Foil

Van hoog naar laag sorteren

79 Artikel(en)

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

79 Artikel(en)

Pagina:
  1. 1
  2. 2

De Windsurf Foil

Binnenkort online een Windsurf Foil kopen? Bekijk hier welke Windsurf Foil het beste bij jou past. Na het kitesurfen, heeft nu ook het windsurfen kennis gemaakt met de windsurf foil. In Frankrijk is de windsurf foil al enkele jaren populair, maar de windsurf foil is nu in Nederland ook opkomende. Het water op gaan met de windsurf foil is een hele andere beleving dan het normale windsurfen; het voelt namelijk alsof je over het water zweeft. Omgaan met een windsurf foil is makkelijker dan omgaan met een kitesurf foil. Maar vergis je niet: alles moeten je leren, dus ook werken met een windsurf foil!

Onderdelen van de windsurf foil

De windsurf foil bestaat uit vier onderdelen, namelijk de wing, mast, stabilisator en de fuselage. De wing van de windsurf foil zorgt voor stuwkracht om de hoofdvleugel in evenwicht te houden en gemakkelijke controle en balans te houden. Bij de meeste soorten van de windsurf foil kan de surfer de wings zelf verstellen naar gewicht en het huidige niveau. De mast van de windsurf foil is een van de belangrijkste onderdelen, die je vaargedrag sterk beïnvloedt. Er zijn meerdere formaten van de mast. Een korte mast aan de windsurf foil maakt het gemakkelijker om te leren en een langere mast wordt vaak gebruikt door gevorderden. De stabilisator bepaalt, zoals de naam al zegt, de stabiliteit van de windsurf foil. De fuselage houdt de wing, stabilisator en mast bij elkaar.

Veilig te water gaan op de kite foil

Foilsurfen is dus net weer even een nieuwe dimensie van windsurfen, waarbij je met weinig wind toch hard over het water kunt gaan. Bij Watersporters.com bieden we een ruim assortiment windsurf foil van NeilPryde. Naast foils voor windsurfen bieden we ook foil kits aan voor kitesurfen en wanneer je met je windsurf foil het water op gaat, mag een wetsuit natuurlijk ook niet ontbreken.