Windsurfen

JP Australia Slalom Pro 2024-55

€ 2.899,00

JP Australia Slalom Pro 2024-62,5

€ 2.899,00

JP Australia Slalom Pro 2024-72

€ 2.899,00

Van hoog naar laag sorteren

457 Artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Van hoog naar laag sorteren

457 Artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Windsurfen, een watersport die beoefend wordt met behulp van een windsurfboard waar een mast met zeil op is gemonteerd. Om het zeil te kunnen bedienen wordt een giek gebruikt. Verder zit er onder de plank een vin.

De geschiedenis van windsurfen

In 1982 bepaalde het Engelse hooggerechtshof dat de twaalfjarige Peter Chilvers een prototype in 1958 van een zeilplank had ontworpen. Maar het werk op het stuk van plankzeilen werd echter opgeleverd door de Amerikaanse Jim Drake en Hoyle Schweitzer. De NASA-ingenieur Jim Drake heeft zelf eerst geëxperimenteerd met nieuwe vormen van zeilen. Eind jaren zestig ontmoette Drake de golfsurfer Hoyle Schweitzer. De eerste planken voor het windsurfen verschenen in 1972 op de Europese markt.

Verschillende manieren van windsurfen

Je kan op vele manieren windsurfen, samen met de kinderen een leuk dagje uit, knallen in hoge golven of op volle snelheid tegen je GPS record strijden. Windsurfen is een vorm van watersport die enorm laagdrempelig is en zorgt voor uren plezier op het water. Ouders die jarenlang plezier hebben gehad van windsurfen, laten nu graag hun kinderen met deze prachtige sport in aanraking komen.

Windsurfen kent verschillende disciplines:

 • Slalom
  Hierbij leg je zo snel mogelijk een parcours af.
 • Wave
  Hier gaat het om het maken van sprongen en het golfrijden.
 • Freestyle
  Hier probeer je zoveel mogelijk sprongen en trucs uit te halen op vlak water.
 • Course race
  Hier gaat het om windsurfen op een parcours dat zowel in de halve wind als in de wind ligt. Je probeert dit parcours zo snel mogelijk af te leggen.
 • Olympische klasse
  Windsurfen was voor het eerst een onderdeel van de spelen in 1984. Het gaat om een eenheidsklasse waarbij iedereen vaart op dezelfde materialen.

Ben jij al enthousiast over windsurfen? Bekijk dan snel ons uitgebreid assortiment!

Waarom watersporters.com?

Watersporters.com bezit over een ruim assortiment materialen voor windsurfen dat gemakkelijk online te bestellen is. Wij bieden de laagste prijs en alles wat je besteld is snel in huis door de snelle bezorgdienst van GLS. We werken met een veilig betaalsysteem en je hebt 14 dagen retourrecht.

Geïnteresseerd in iets anders? Neem dan een kijkje bij de Wakeboards, Waterdichte tassen of Supboards