Wetsuit kinderen

Van hoog naar laag sorteren

15 Artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

15 Artikel(en)

Ben je opzoek naar een wetsuit voor uw kind(eren)? Waterposters.com heeft een mooi assortiment kinderwetsuits waar je uit kunt kiezen. We hebben een optie voor elke watersport. Van windsurfen tot kajakken. Natuurlijk kun je ook voor je kind een wetsuit aanschaffen als deze het koud heeft tijdens het zwemlessen.

Hoe kies je de juiste wetsuit voor een kind?

Er zijn een aantal stappen in het kiezen van de perfect wetsuit voor kinderen. Kinderen zijn een stuk kwetsbaarder en moeten goed beschermd worden tegen diverse factoren. De volgende stappen zijn geen eisen, maar wij raden ze sterk aan:

  • • De eerste stap is het vaststellen van de watertemperatuur. Natuurlijk is deze verschillend op elke plek en in elk seizoen. Dit is belangrijk om de dikte en soort van de wetsuit te bepalen. Kinderwetsuits zijn onderverdeeld in temperatuurbereik.
  • • Het volgende criterium is de duur van een sessie. Als het kind lang de watersport beoefent, zal hij of zij ook een dikker kinderwetsuit nodig moeten hebben.
  • • Het meest belangrijke van een wetsuit voor een kind is de maat. Als het niet goed aansluit zal het pak ook niet werken. De wetsuit moet goed aansluiten en het mag niet om het lichaam heen slobberen. Wanneer je het kind de wetsuit laat passen hoort het iets te strak te zitten. Dit zal versoepelen zodra het in aanraking komt met het water. In onze webshop hebben wij verschillende wetsuits in kindermaten beschikbaar.
  • • Kinderwetsuits zijn gemaakt van neopreen. Deze stof zorgt ervoor dat het kind niet onderkoeld raakt en beschermt het tegelijkertijd tegen eventuele objecten onder water. Er zijn verschillende diktes van deze stof. De keuze van de dikte zijn belangrijk voor stap 1 (watertemperatuur) en stap 2 (duur van de sessie). De twee cijfers geven de dikte aan van de lagen in millimeters. Hoe hoger het getal, hoe warmer. Echter neem dit ook de flexibiliteit van de kinderwetsuit weg.

Wetsuit kind accessoires

Het kan heel ongemakkelijk zijn om je om te kleden wanneer je gaat watersporten, vooral voor kinderen. Om het eenvoudiger te maken hebben wij verschillende surfponcho’s in onze webshop. De poncho’s van het merk Mystic bevatten ook een capuchon tegen de kou en zijn gemaakt van een badstof om je meteen droog te maken. Zo hoeft je kind niet in een natte wetsuit de auto in!