Matrasvliegers

Cross Kites CX Air-1.8 Green

€ 47,95 € 34,95

Cross Kites CX Air-2.1 Rainbow

€ 79,94 € 59,00

HQ Rush V Pro -250

€ 229,99

Van hoog naar laag sorteren

59 Artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

59 Artikel(en)

Matrasvliegers zijn binnen de vliegersport de grootste die er zijn. Het is dus ook niet gemakkelijk om deze sport te beoefenen. Het is een echte uitdaging. De matrasvlieger heeft zijn naam te danken aan de grote van de vlieger. Hij staat ook wel bekend als powerkite of traction kite. Ze kunnen goed tegen een stootje en hebben over het algemeen een lange levensduur. Met een matrasvlieger kun je een hoge snelheid maken op het water, maar ook op het land en in de lucht.

Soorten matrasvliegers

Bij Watersporters.com hebben we een aantal soorten matrasvliegers in ons assortiment:

  • 2-lijns matrasvliegers
    De 2-lijns matrasvlieger is erg gemakkelijk te besturen. Zoals de naam al suggereert, wordt de vlieger aangestuurd door 2 vliegerlijnen. Deze lijnen zitten vast aan twee handles. Deze houd je in iedere hand waardoor je veel controle hebt over de vlieger.
  • 3-lijns matrasvliegers
    Een 3-lijns matrasvlieger heeft een derde en extra lijn. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid vergroot wordt. Als de druk van de vlieger te groot wordt, kun je de derde lijn loskoppelen.
  • 4-lijns matrasvliegers
    De laatste matrasvlieger heeft twee stuurlijnen en twee remlijnen. In vergelijking met de 2-lijns en de 3-lijns matrasvliegers is het makkelijker om controle te houden bij een stevige wind en kun je sneller bochten maken.

Bedenk dus van te voren wat voor vlieger het best bij je past. Elke heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Matrasvlieger kopen

Een aantal bekende en geliefde merken die we verkopen zijn Peter Lynn en HQ. Er is een grote variatie in kleuren en patronen. Voor ieder wat wils. Mocht je je droom matrasvlieger hebben gevonden is het heel simpel om te bestellen op Watersporters.com. We maken gebruik van een veilig betalingssysteem en zorgen dat je product razendsnel bij je thuis wordt bezorgd. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.