Vliegeren

Van hoog naar laag sorteren

200 Artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Van hoog naar laag sorteren

200 Artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Wanneer je naar het strand gaat zie je altijd wel iemand vliegeren. Het is al duizenden jaar oud en nog steeds populair. Vroeger werden vliegers gebruikt om afstanden op te meten. Japan heeft met deze luchtobjecten zelfs oorlogen gewonnen! Honderden jaren later kwamen uitvinders er achter dat je doormiddel van vliegers ook meteorologische waarnemingen kunt doen. Rond 1900 weren vliegers zo krachtig dat ze mensen de lucht in konden trekken. Ook dit werd voor militaire doeleinden gebruikt. Al deze jaren zijn vliegers ook altijd als recreatie gebruikt.

Soorten vliegers

Iedereen weet hoe de standaard, originele vlieger er uitziet. De ruit vorm is overal te herkennen en kent al vele varianten en kleuren. Natuurlijk zijn de vliegers over de jaren enorm ontwikkeld. Ze zijn niet langer meer van hout, katoen en touw. De meeste vliegers zijn gemaakt van glas- of kunststofvezel, spinnakkerdoek en Dyneema als vliegerlijn. Stuntvliegers  en matrasvliegers zijn van een sterker materiaal gemaakt dan bijvoorbeeld kindervliegers. Dit is om de houdbaarheid en veiligheid van de vlieger te vergroten. Kindervliegers zijn ook vaak voor de sier en niet bestuurbaar. Stuntvlieger hebben meerdere lijnen waardoor je trucs kan doen. Matrasvliegers worden gebruikt met verschillende sporten. Wij hebben bijvoorbeeld depower kites en snowkites in ons assortiment.

De regels van het vliegeren

Over de jaren heeft het vliegeren een aantal regels ontwikkeld. Er zijn zelfs strafbare feiten opgenomen in de wet. Je mag namelijk niet vliegeren binnen 500 meter van een bovengrondse hoogspanningskabel. Ook is het verboden om je vlieger hoger dan 100 meter te laten en in het geheel niet in laagvlieggebieden of in een straal van 3 kilometer van een luchtvaartterrein. Naast officiële regels zijn er ook nog veiligheidsregels.

 • • Boven mensen of dieren mag er nooit gevliegerd worden.
 • • Houd je lijnen in de gaten, deze kunnen namelijk ontzettend scherp zijn
 • • Vlieger niet bij onweer/bliksem of in noodweer.
 • • Spring niet mee met de vlieger of laat jezelf niet mee omhoog trekken als je geen professional bent. Je kunt namelijk lelijk terecht komen!