Kite Foils

Van hoog naar laag sorteren

15 Artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

15 Artikel(en)

De Kite Foil

Op korte termijn een Kite Foil kopen? Bekijk het ruime aanbod van de Kite Foil bij Watersporters.com. De kite foil kun je in principe combineren met elke kite. Een stabiele kite met veel depower is echter wel aangeraden wanneer je het water op gaat met de kite foil. Een gemakkelijk op gang te krijgen kite, ook met weinig wind, is een aanrader, want je zult waarschijnlijk vaak crashen.

Bescherming bij het gebruik van de kite foil

Om gebruik te maken van een kite foil, is het verstandig om goede bescherming te dragen, ook voor gevorderde kitesurfers. De kans dat je met een kite foil onderuit gaat is namelijk een stuk groter, doordat de kite foil minder weerstand heeft dan een normaal board en je vaak ook sneller gaat. De klappen op het water kunnen hard aankomen, omdat je van ongeveer een meter hoog op het water valt en door de kite foil met een flinke snelheid gaat. Zelfs met kleine golven kun je lelijk terecht komen op het water, daarom is het beter om je lichaam goed te beschermen alvorens je het water op gaat met een kite foil. Een helm met oorbeschermers en een impactvest kunnen de klappen dempen en ook een dikker neopreen pak kan daarbij helpen.

Veilig te water gaan op de kite foil

Voordat je te water gaat op een kite foil moet je zeker weten dat de wind stabiel is en het water zo vlak mogelijk is. Daarnaast moet het water minimaal anderhalve meter diep zijn, anders raakt je kite foil de bodem. Wanneer je voor de eerste keer gaat oefenen op een kite foil, kan het helpen om voor je voorste voet een binding te monteren, zodat die ene voet vast staat en je met de voet andere kan balanceren. Naast de kite foil bieden we ook een ruime collectie van de windsurf foil.