Filter
merk
Modeljaar

Golfsurfen

BIC Surf Wax Bio Warm

€ 3,95

BIC 6'0" PAINT Shortboard 2017

€ 285,00 € 245,00

BIC 6'6" PAINT Maxi Shortboard 2017

€ 299,00 € 249,00

Van hoog naar laag sorteren

3 Artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

3 Artikel(en)

Het Surfboard

Binnenkort een Surfboard kopen? Bestel gauw het Surfboard dat bij jou past bij Watersporters.com! Het surfboard verkopen we in verschillende soorten. Zo bieden het surfboard aan in verschillende maten, kleuren, vormen en verschillende doeleinden. Het surfboard is verkrijgbaar voor zowel mensen die op het vlakke water, zoals een meer willen surfen, als voor mensen die de golven willen trotseren. Een surfboard is natuurlijk niet gemaakt in een standaardmaat. Er zijn verschillende lengtes, breedtes, diktes en volumes, geschikt voor zowel gevorderden als voor beginners. Een surfboard voor beginners heeft een stabiele vorm en zijn daardoor makkelijker te gebruiken dan de planken voor gevorderden.

Je surfboard onderhouden

Het onderhouden en verzorgen van je surfboard is een belangrijk proces. Ook de wax, die je op je surfplank smeert, is in allerlei varianten te verkrijgen. Het belangrijkste bij het kiezen van wax voor je surfboard is dat deze past bij de watertemperatuur waar je gaat surfen. Vervolgens breng je de wax aan in twee verschillende lagen, namelijk eerst de basecoat en daar overheen de topcoat. De basecoat smeer je er als eerste op en is een hele harde soort wax. De wax voor de topcoat moet afgestemd worden met de watertemperatuur. Wax die bedoeld is voor koud water is erg zacht en wordt verhard door koud water, terwijl warm water de wax juist zachter maakt.

Alternatieven voor het surfboard

Toch op zoek naar iets anders dan een surfboard om de zee mee op te gaan? Neem dan eens een kijkje tussen onze kitesurf en windsurf artikelen. En vergeet je vooral niet warm aan te kleden door een wetsuit te dragen! In koude wateren loop je zonder wetsuit namelijk de kans om onderkoeld te raken. Daarnaast biedt een wetsuit, naast warmte, ook bescherming tegen bijvoorbeeld kwallensteken en schrammen van koraal.